Συχνές Ερωτήσεις

Δεν μπορώ να προσθέσω διαδραστικά στοιχεία σε κάποιο βίντεο που βρήκα (π.χ από το Φωτόδενδρο).

Η Πλατφόρμα βασίζεται στην τεχνολογία HTML5 και οι επιτρεπόμενοι τύποι αρχείων βίντεο είναι "mp4" και "webm".

Ορισμένα βίντεο (π.χ από το Φωτόδενδρο) χρησιμοποιούν τεχνολογία flash. Για το διαδραστικό στοιχείο "ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ" η τεχνολογία flash δεν επιτρέπεται, καθώς τα βίντεο πρέπει να είναι σε φορμάτ MPEG H.264, οπότε και δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης των εν λόγω αρχείων στο στοιχείο "Διαδραστικό Βίντεο". Εναλλακτικά, τα συγκεκριμένα αρχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω του διαδραστικού στοιχείου "ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ", το οποίο μπορεί να εντάξει αυτούσιο το αρχείο, παραπέμποντας το χρήστη στο συγκεκριμένο υπερσύνδεσμο (θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή των βίντεο, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις των εκάστοτε πνευματικών δικαιωμάτων).

Σε περίπτωση που δημιουργείτε ένα βίντεο (π.χ. στο πρόγραμμα movie maker) πρέπει να πάτε στις επιλογές δημιουργίας βίντεο και να επιλέξετε τύπο MPEG H.264 (σε κάποια προγράμματα αυτή η επιλογή ονομάζεται video codec). Το αρχείο θα έχει κατάληξη ".mp4" και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσθήκη διαδραστικών στοιχείων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις οδηγίες για τα δύο άνω διαδραστικά στοιχεία από τον τρέχοντα οδηγό της Πλατφόρμας Αίσωπος.


 Τελευταία ενημέρωση Fri, Jun 12 2015 11:56am

Παρακαλούμε περιμένετε!

Παρακαλούμε περιμένετε... θα πάρει ένα δευτερόλεπτο!