Συχνές Ερωτήσεις

Το πλήθος χαρακτήρων στους διδακτικούς στόχους και τίτλους φάσεων δεν είναι αρκετό.
Ο σχεδιασμός της Πλατφόρμας στηρίζεται σε επιστημονικές μελέτες που έχουν προηγηθεί και ορίζουν τα μεταδεδομένα που πρέπει να έχει κάθε σενάριο ώστε να είναι επιστημονικά πιστοποιημένο και ταυτόχρονα να είναι εύκολα ανιχνεύσιμο από κάθε ενδιαφερόμενο από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Η πλατφόρμα "Αίσωπος" πρόκειται να συνδεθεί με το Εθνικό Ψηφιακό Αποθετήριο που είναι το "Φωτόδεντρο" και με ψηφιακές ευρωπαϊκές Βάσεις Δεδομένων με βάση το πρωτόκολλο IEEE LOM Application Profile, το οποίο εκ των πραγμάτων θέτει περιορισμούς.

Σχετικά με το πλήθος των Στόχων και των Φάσεων, όπως αναγράφεται και στη σχετική μελέτη που έχουμε αναρτήσει με τις Γενικές Προδιαγραφές Ανάπτυξης και Σχεδίασης Σεναρίων των 5 ειδικών επιστημόνων-ερευνητών-εμπειρογνωμόνων, είναι πολύ δύσκολο μέσα σε (έως) τρεις διδακτικές ώρες να υλοποιηθούν περισσότεροι από 5 διδακτικοί στόχοι και περισσότερες από 5 φάσεις.

Επίσης, ύστερα από καθοδήγηση των 5 ανωτέρω επιστημόνων, δεν μπορεί μία φάση ή ένας διδακτικός στόχος να ξεπερνούν ένα ορισμένο πλήθος χαρακτήρων, διότι τότε χάνεται το ίδιο το νόημα της Φάσης και του Διδακτικού Στόχου. Οι περιορισμοί είναι έως 50 χαρακτήρες για την Φάση και έως 100 χαρακτήρες για τους Διδακτικούς Στόχους.

Ο χρήστης μπορεί να γράψει περισσότερα είτε με την προσθήκη Στοιχείου Κειμένου μέσα σε κάθε φάση, είτε σε αντίστοιχο πεδίο της γενικής περιγραφής του σεναρίου.


 Τελευταία ενημέρωση Fri, Jun 12 2015 11:56am

Παρακαλούμε περιμένετε!

Παρακαλούμε περιμένετε... θα πάρει ένα δευτερόλεπτο!