Συχνές Ερωτήσεις

Έχω βρει ένα βίντεο στο Youtube που θα ήθελα να εντάξω στο σενάριό μου. Μπορώ να το κάνω; Τι ακριβώς ισχύει από περιορισμούς;

Πριν από όλα, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι κρίνεται σκόπιμο να σχεδιάζετε/αναπτύσσετε ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ, δεδομένου ότι η χρήση Ψηφιακού Υλικού από εξωτερικές πηγές ενδεχομένως να δημιουργήσει μελλοντικές ελλείψεις στα Δειγματικά Σενάρια που αναπτύσσετε, εφόσον το υλικό που χρησιμοποιείτε αποτελεί σύνδεσμο προς εξωτερικές πηγές και οι πηγές άντλησης του υλικού σας πάψουν να υφίστανται για οποιαδήποτε αιτία.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης της Google, όπως αναγράφονται στην ιστοσελίδα https://www.google.com/intl/el/policies/terms/, ισχύει ότι:

Όταν ανεβάζετε, υποβάλετε, αποθηκεύετε, αποστέλλετε ή λαμβάνετε περιεχόμενο στις Υπηρεσίες μας ή μέσω των Υπηρεσιών μας, δίνετε στην Google (και σε εκείνους με τους οποίους συνεργάζεται) μια παγκόσμια άδεια χρήσης, φιλοξενίας, αποθήκευσης, αναπαραγωγής, τροποποίησης, δημιουργίας παράγωγων έργων (όπως αυτά που προκύπτουν από μεταφράσεις, προσαρμογές ή άλλες αλλαγές που πραγματοποιούμε, προκειμένου το περιεχόμενό σας να λειτουργεί καλύτερα με τις Υπηρεσίες μας), επικοινωνίας, δημοσίευσης, δημόσιας εκτέλεσης, δημόσιας προβολής και διανομής του εν λόγω περιεχομένου.

Επιπλέον, η Google επίσημα δίνει τη δυνατότητα το κάθε βίντεο να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Συνεπώς, όταν ο εκπαιδευτικός ενσωματώνει ένα βίντεο Youtube, τότε δεν φαίνεται να παραβιάζεται κανένα πνευματικό δικαίωμα, αφού στο βίντεο υπάρχει κάτω δεξιά υπερσύνδεσμος (με το λογότυπο του Youtube) που οδηγεί στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του βίντεο στο Youtube, όπου φαίνεται ξεκάθαρα και ο δημιουργός του.

Δηλαδή, ο εκπαιδευτικός απλά κάνει χρήση του δικαιώματος για ενσωμάτωση βίντεο, την οποία δυνατότητα ο δημιουργός του βίντεο έχει αποδεχτεί αυτόματα κατά την μεταφόρτωση του βίντεο στους εξυπηρετητές της Google.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο https://support.google.com/youtube/topic/2778546?hl=el&ref_topic=2676339

Σε κάθε περίπτωση, προτείνουμε οι εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επικοινωνία με τον/τους Συντονιστή/τές της ομάδας τους προκειμένου να τους κατευθύνουν/συμβουλεύσουν ειδικότερα.


 Τελευταία ενημέρωση Fri, Jun 12 2015 11:56am

Παρακαλούμε περιμένετε!

Παρακαλούμε περιμένετε... θα πάρει ένα δευτερόλεπτο!